Connect with us

FotografieDieren

Vogels

Liefde is…..

Tijdens mijn wandeling zwommen twee zwanen voorbij. Ik ben niet zo heel gek op zwanen, ze lijken altijd wat boos te kijken en zeker zo in de broedtijd vertrouw ik ze voor geen meter.
Ik besloot het gewoon bij de rietgorzen te houden maar de zwanen besloten anders want maakte rechtsomkeert en kwamen naast mij zwemmen.
Sissende en blazende geluiden trokken mijn aandacht en de zwanen begonnen synchrone bewegingen te maken die steeds wilder werden.
Ze dansten samen door het water elkaar zo nu en dan diep in de ogen kijkend en ik begreep dat zij bezig waren met een paringsdans.

 

 

Nog nooit eerder zag ik dit bij zwanen dus ik ben blijven kijken. Als je dat ziet begrijp je dat deze dieren symbool staan voor de liefde. Hun innige blikken maakte ook duidelijk dat ze hun verdere leven samen zouden doorbrengen.
En toen nam de man het initiatief en klom boven op het vrouwtje. Toen sloeg de sfeer toch snel om en moest het vrouwtje alles op alles zetten om niet te verdrinken.
Met al haar kracht maakte ze dat ze weg kwam en vluchte de kant op, het mannetje geïrriteerd in het water achterlatend.

Vermoeid begon ze haar veren te herstructureren, het mannetje negerend en ik gok zo maar dat ze dat nog wel even heeft volgehouden ook.

 

 

Knobbelzwanen

* Kunnen een spanwijdte van 2,40 meter bereiken
* Zijn de grootste en zwaarste vliegende dieren
* Wegen op volwassen leeftijd tussen 10-12 kg
* Broedparen blijven een leven lang samen

Continue Reading
You may also like...
2 Comments

2 Comments

 1. Ria B

  juni 3, 2017 at 9:47 am

  Echt he die beesten worden bijna verkracht …Wij kwamen er gister ook 1 tegen …ik vind het altijd doodeng om er langs te lopen . Gisteren ging hij alvast kwaad staan kijken en toen Piet volgde …ja hoor hij pompte zich even op en kwam met een kwaaie blik zijn kant op…en liep vervolgens nog even achter hem aan pffffff

  • Anika

   juni 3, 2017 at 7:38 pm

   Ik snap je helemaal, ik loop er ook het liefst met een boogje omheen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Vogels

Populair

To Top